keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Ruokakeskeisyys ja voimien saaminen tosissaan yrittämiseen

En nyt ortodoksipapeista tiedä niin laajalti, mutta minusta he ovat usein vaikuttaneet ruokakeskeisesti eläviltä, jonkinlaista huomiota vatsassaan pitäviltä ja vastuuntuntpoisen tapaan tosissaan tekeviltä. Noista ruokaan liittyvistä tavoiusta minulla on se vaikutelma, että jos yrittää ihan tosissaan ja on ainakin aika taitava, niin tutut eivät osaa täsmälleen samoja juttuja samala tavalla tehdä eivätkä usein ole harrastuneet samoista asioista ja lähestymistavoistam ainakaan yhtä aikaa, ja niin jos haluaa olla tosissaan, niin täytyy jotenkin nousta omille jaloilleen, oman ymmärryksen varaan noissa suhteissa, missä ei saa tukea muilta tai jopa haittaavat, ja niin ylimääräinen ruoka-annos auttaa siihen, minkä huomio vatsassa tuo juuri sillä hetkellä, kun ajatusponnistukseen tms ymmärryksen ja taidon juttuihin sitä kaipaa, jos siis on syönyt aika runsaasti ja on huomio vatsassa vähän kuin vesiletku, josta imeä, milloin mistäkin kohden vatsasta.
Tuo on kai juuri parhaimpaansa yltämisessä, kun ympäristö ja ympäristöolot eivät sitä tue vaan osa saattaa olla ihan vääränlaista parhaimpansa yrittämiseen ja osa taitamatonta, pulassa, voimia nielevää niin kuin olettaisi papin seuraan pulassa olijoiden auttaineen hakeutuvan. Heiltä esim. voi puuttua oikeanlainen käsitys taidoista, hakisivat niitä insinöörimäisten idioottien suunnalta eikä sieltä, mitkä asiat tukevat korkeatrasoisia taitoja. Lisäksi oman elämän hetki voi olla huono, esim. päivän joku hetki vain tai aika jolloin on itse pulassa ja siksi tulee rukoilleeksi riittävästi ylmmälle taitotasolle sitä kautta yltääkseen, toki muiden taitojensa ja taitokäsityksensä tukemana. Ja kai ongelmat usein vaativat, että pulassaoloijat yrittävät parhaansa, siis rukoilevat paljon, ja siksi ratkaisujenkin pitäisi olla paljon rukoilemisen vinkkelistä aika monien rTKAIsujen siis.

7.6.2018   Tavallinen suomalainen ratkaisu energianhukkaan ovat terveet elämäntavat, sen uoman löytäminen,millä muutkin ne oppivat, ja niin oma esimerkki kantaa muutkin samalle tielle, kenet mitenkin, jos vain itsellä on aito motivaatio ko tekemiseen ja se välityy muillekin. http://opisuomalaisuus.blogspot.com/2014/03/terveet-elamantavat.html katso etenkin kohta 192. Kalevalan Joukahaisesta. Saman blogin alun ohjeet "Elä ja anna toisten elää" sekä luonnollisesta tavasta ajatella kannattavuusperusteista moraalia olisivat varmaankin myös hyödylliset. Moraalista muuten olen kirjoittanut blogissani http://healthilymoral.blogspot.fi .


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti