torstai 8. maaliskuuta 2018

Synti, synnittömyys ja ymmärrys

Kirkon sivulla oli lainaus:
"Me tiedämme, ettei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä. Hän, joka on syntynyt Jumalasta, varjelee jokaisen heistä, niin ettei Paha saa otetta."

Kommentti:   Jos ihmisen perusluonto on alkuperäiseen luonnonparatiisiin, täydelliseen maailmaan sovittautunut, niin se siis on ihmisen perustoimintaperiaate, johon kaikki ihmisen toiminta persutuu, tosin on vain sen sirpaleita ja maailmankuva voi joissakin kohden olla virheellinen, mikä johtaa harhaan ja usein tekee tehottomaksi noilta osin. Jos siis tunnistaisi oikein tuon, miten pitkäölle nuo sirpaleet kulloinkin kantavat oikein ja millainen tuo luontevin perusuoma on, niin kaikki tuntisivat sen motivoiduimmaksi, jollei se sitten käy heiltä ylitse ymmärryksen. Toisaalta juuri noilla oikeilla uomin olisi ymmärrys ja muukin kapasiteetti parhaimmillaan ja teot toimivimmat, eli siellä kantaisi ymmärrysparhaiten ja isoimmat aikaansaannokset saisi.
Luulen, että tästä puuttuu ihmisillä nykyisin lähinnä aihepiirin taju: jos olen kiinnostunut tuosta aihepiiristä, niin miksi sotken tätä toisten aihepiiriä, johon kenties kasvatukseni tuomien taitojen myötä jouduin, sen sijaan, että vaihtaisin alaa haaveideni mukaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti